Site Loading...
Site Loading...

Menu

Minerva Road, Bolton

Minerva Road, Bolton This Urbanization project is located on a vacant rail way site with dense T.P.O tree lines accessed from Minerva Road in Bolton. The brief to our architects was to maximize the value of the land. The site has restricted access and steep fall toward the rear. Our architects worked closely with highway, arboricultural and planning consultants in conjunction with Local authority to produce a mixed use project. The project includes a flexible Office Centre on Ground and First floors with a Banqueting and Conference Centre on Lower Ground. In consultation with Local Authority's Tree preservation and Landscaping team we have produced a landscape architecture design which improves the existing site and provide cover to Car parking area.

This concept allowed for a sustainable regeneration of the site and commercially viable scheme. The architectural form of the building was sensitively designed to reflect the existing green and woodland. This mixed use project with a modern vernacular architecture not only produced an exciting and inviting environment for the centre occupant but maximised the land use.

Minerva Road, Bolton
This Urbanization project is located on a vacant rail way site with dense T.P.O tree lines accessed from Minerva Road in Bolton. The brief to our architects was to maximize the value of the land. The site has restricted access and steep fall toward the rear. Our architects worked closely with highway, arboricultural and planning consultants in conjunction with Local authority to produce a mixed use project. The project includes a flexible Office Centre on Ground and First floors with a Banqueting and Conference Centre on Lower Ground. In consultation with Local Authority's Tree preservation and Landscaping team we have produced a landscape architecture design which improves the existing site and provide cover to Car parking area.

This concept allowed for a sustainable regeneration of the site and commercially viable scheme. The architectural form of the building was sensitively designed to reflect the existing green and woodland. This mixed use project with a modern vernacular architecture not only produced an exciting and inviting environment for the centre occupant but maximised the land use.

Urbane Forms Media

Facebook
Urbane Forms Services

Urbane Forms Architects

Urbane Forms Interiors

Urbane Forms Project Management

Videos
Urbane Forms Services

Urbane Forms Architects

Urbane Forms Interiors

Urbane Forms Project Management

Twitter
Urbane Forms Services

Urbane Forms Architects

Urbane Forms Interiors

Urbane Forms Project Management

Linkedin
Urbane Forms Linkedin Urbane Forms Linkedin Urbane Forms Linkedin Urbane Forms Linkedin

Instagram
Urbane Forms Services